Rönnbärens april

RÖNNBÄRENS MÅNADSBREV APRIL 2016

Vårterminen går framåt med stormfart och påsken susade förbi. Stort tack till alla er som ställde upp med bakverk och lotterivinster till årets påskbasar. Tack även till er som hade möjlighet att komma till basaren. Förtjänsten från basaren går som förr till barngrupperna.

Under de senaste 2 veckorna har vi haft mycket skapande i form av påskpyssel. Vi har även passat på att kartlägga barnens språk med hjälp av lekobservtion och Räven uppgiften. Räven uppgiften görs av alla tre år fyllda barn. På föräldrasamtalet berättar vi gärna mer.

Nästa vecka börjar vi med ”kvartsamtal”. Bokningslistor finns på dörren till matrummet. Samtalet tar ca 30min. Förstås ger vi möjlighet till en längre tid om detta önskas, säg bara till.

Specialbarnträdgårdslärare Kristiina Launiala kommer på besök till oss tisdagen den 12 april.

I april kommer vi att leka i smågrupper och röra oss mycket i närmiljön. Vi fortsätter med START programmet, näst talar vi om olikheter. Under månaden spelar vi mycket spel, både inne och ute. April är spelmånad för hela dagis. Barnen får gärna ta med sig spel hem ifrån. Skriv namn på spelet, lägg gärna smådelar i en liten påse och lägg gärna med spelreglerna.

Torsdagen den 21 april går vi på teater ”Lilla Kisse bland skuggorna”.

Fredagen den 22 april (kl. 9-11) ordnar daghemmet en mor- och farföräldrar dag. Då är välkomnas mor- och farföräldrar att delta i och bekanta sig med barnens dagisvardag. Mer info om detta kommer närmare.

Den 6 maj är en klämdag och skolorna har ledigt – om ni har tänkt ta ett långt veckoslut meddela gärna.

Vårliga hälsningar rönnbärspersonalen.