Jordgubbarnas månadsbrev januari 2018

Höstterminen är nu klappad och klar. Vi vill tacka alla barn och föräldrar för en äventyrsfylld höst! Både barn och vuxna har lärt sig många nya saker och färdigheter. Knytte tog semester lite tidigare än det var planerat, men Knytte återvänder på våren från sin semester. Vi har börjat jobba med Babblarna, som handlar om språkinlärning och – utveckling. Babblarna kommer att hänga med oss hela vårterminen i form av olika böcker, spel och uppgifter, som utvecklas i takt med barnen. I hallen tränar vi på självständighet i påklädningssituationerna och vi har tagit in bilder som stöd. Det är lite kul att gå och kolla på fönsterbrädet vilket klädesplagg som kommer näst.

 

Jultiden på dagis ser ut som följande:

  • Vecka 51 lever vi på som vanligt.
  • Vecka 52 har Smultronen och Jordgubbarna stängt, då är alla barn från alla grupper på Rönnbären tillsammans med Riikka, Saija och Jenny.
  • Vecka 1 är vi på Rönnbären tillsammans med Rönnbären och Blåbären. Av vuxna är Jonna, Linda och Riikka hela veckan på plats. Anki är närvarande från tisdag till torsdag och Martina torsdag och fredag. Den veckan kommer vi också att vara en del på egen sida och ni kan lämna kläderna i barnens egna hyllor precis som vanligt.
  • Vecka 2 är vardagen här igen och den veckan jobbar Martina och Jonna på Jordgubbarna.

 

Vi väntar redan med spänning på allt vi har att uppleva och lära oss under vårterminen! Men först tar vi lite semester och önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Johanna och Martina