Jordgubbarnas månadsbrev april 2017   

Hej!

I mars har vi fått lära känna Babblarna genom boken ”I Babblarnas hus”. Vi har läst boken och jobbat med figurer och kort som går ihop med den. Vi kommer att fortsätta med Babblarna hela våren, men böckerna och spelen utvecklas i takt med det vi lär oss och är intresserade av. Babblarna var en enorm succé direkt från första början. I mars har vi också lekt lite vattenlekar, vilket var också uppskattat av barnen. Vi har som vanligt rört på oss mycket både inom och utomhus.

 

Skogsknytte börjar komma igång igen och vi informerar om dagarna på samma sätt som på hösten, i början av veckan via Päikky. Kom ihåg: kläder enligt väder, sittunderlag, drickaFLASKA och en liten vägkost. Bra att ha små vantar eller handskar med i väskan nu när det ännu är lite kyligt. Knyttedagarna är det också lite extra viktigt att komma i god tid till frukosten, så att barnen hinner äta i lugn och ro. Vi startar mellan kl. 9.15 och 9.30 från dagisgården då vi går till skogen.

 

I april får vi igen ta del av lite kulturevenemang genom en barnkonsert (Robin Hund) 6.4 och teaterbesök till Mukamas 12.4. På Mukamas får vi se pjäsen Pupun Kevät. Vi startar från dagis kl. 9.15 den dagen. Kom i tid till frukosten. Om ni vill komma direkt till Mukamas, ses vi där kl. 9.45.

 

Tisdagen den 11.4 ordnar vi daghemmets traditionella PÅSKBASAR kl. 11 – 13 i Mariasalen! Vi går inte till basaren med barnen, eftersom den är under vår vila, men ni föräldrar, morföräldrar och andra bekanta är välkomna och fynda påskpynt, bakelser och annat! Vi tar gärna emot vinster till lyckohjulet och lotteriet samt bakverk till försäljning. Inkomsterna från basaren går direkt till barnen i form av bl.a. teaterbesök.

 

Vecka 13 får vi ha Jenny hos oss hela veckan, då Martina är på semester och Anki på Smultronen. I april börjar vi också med föräldrasamtalen, det kommer upp en bokningslista på dörren inom nästa vecka.

(Sammanfattning av) viktiga datum:

  • 24.3, 30.3 och 3.4 Personalens skolningsdagar. Meddela gärna via Päikky eller muntligt till personalen om era barn har möjlighet till en ledig dag dessa dagar.
  • 6.4 Robin Hund- barnkonsert
  • 11.4 Daghemmets traditionella påskbasar
  • 12.4 går vi till Lastenteatteri Mukamas och ser på pjäsen Pupun kevät
  • 24.4 Årsmöte för daghemmets styrelse. Alla föräldrar välkomna!
  • 28.4 Valborgsmaskerad tillsammans med Smultronen J
  • 19.5 Vårutfärd till Kiviniitty

 

Hälsningar Anki och Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *