Jordgubbarnas maj och juni

Jordgubbarnas månadsbrev maj – juni 2018

Verksamhetsåret börjar dra mot sitt slut och vi vill redan nu tacka alla för ett upplevelse- och lärorikt år här på Jordgubbarna! Barnen har utvecklats och lärt sig massor under det gångna året och snart blir det dags att gå vidare till en ny grupp. På hösten får barnen börja på Rönnbären och Blåbären, vem som går vart och vilka pedagoger som jobbar där vet vi denna vecka (vecka 21).

Men ännu en blick tillbaka till vårt Jordgubbs-år! Till favoritlekarna här hos oss har hört kojbygge, ”hjälp mig – leken”, djurleken (ett stort tema under hela vårterminen), Skogsknytte och målning. Barnen har också gillat att sjunga och spela på instrument, sånger som Bä Bä Vita Lamm och Små grodorna har varit önskemål nästan dagligen och trumman har vi spelat med vid morgonsamlingarna. Vi har strävat till att läsa dagligen och under året har vi läst flera böcker om Ingrid, Alla tre, Babblarna och Lilla Kotten. Dagis har ju öppet hela juni och det betyder att vi fortsätter vanlig verksamhet med de barn som är på plats ända till slutet; sagor, sånger, park- och gårdslekar, skogsgrejer etc.

Innan ni blir på semester kommer vi ännu att ha föräldrasamtal, det kommer ingen lista denna gång utan vi kommer individuellt överens om passliga tider. För att underlätta dagisstarten igen efter sommarlovet, kan ni få hem några viktiga bilder från dagis. Meningen med dessa bilder är att ni kan titta på dem tillsammans med barnen innan vardagen drar igång igen och fundera lite på, att vad det nu var som dagis gick ut på. Ännu hinner det också hända lite här innan stängdags:

• Torsdagen den 24.5 kl. 17-18 har vi hela daghemmets gemensamma vårfest på skolgården. Alla är hjärtligt välkomna med och fira in sommaren!
• Måndagen den 28.5 kl. 15 -16 har vi öppet hus för dem som har gruppbyte framför sig, vilket betyder att ni kan då gå tillsammans med barnen och bekanta er med de nya grupperna och personalen.

Med soliga hälsningar Johanna och Martina
Ps. Komi håg vattenflaskor och solkräm om vädret fortsätter och skämma bort oss!