Jordgubbarnas februari 2018

Jordgubbarnas månadsbrev februari 2018

Januari har gått snabbt och nu har vi redan februari bakom knuten. Vid årsskiftet var det en Jordgubbsflicka som fick gå vidare på sin dagiskarriär och börja på Blåbären och en Smultronflicka som fick börja hos oss på Jordgubbarna, vi vill välkomna hela familjen till Jordgubbarna! Vi välkomnar även en ny tjej till Smultronen i början av februari. I januari har vi lekt mycket ute på stora gården, spelat spel (lotto och fruktspel) och lekt bl.a. med lego och djur.

Djuren verkar vara väldigt populära bland våra barn just för tillfället, så vi har valt det som ett tema för en tid framåt. Vi sjunger djursånger, leker djur, pratar om djur, leker med djur och i allmänhet diskuterar om djur. Vi fortsätter och jobba med Babblarna (ett språkmaterial) och Start, främst i smågrupper. I Start kommer vi först att repetera lite om vad glädje och ledsnad handlade om innan vi går vidare till ilska. På skjutdörren mellan vår avdelning och gången finns det ett stor papper med en utvärdering på vad vi har gjort under höstterminen. Den får man gärna läsa och ge tankar och feedback på.

Barnen har fått börja ta mat själv vid lunchen. Vi har mat i serveringsskålar och från dem får barnen portionera själv till sin egen tallrik. Vi vuxna är naturligtvis med och hjälper att ta mat och fundera hurdan portion skulle vara passlig. Denna förändring gjorde vi för att gynna en positiv matuppfostran, maten blir ju lite mera kul när man får ta själv och då vågar man kanske smaka på något ovant också. Barnen är ivriga på att ta mat själv och stolta över att de redan kan.

Vi samlar in pastillpengar 6€/barn! Vi äter Herra Hakkarainen pastiller efter lunch och mellanmål. Torsdagen den 1.2 får vi gå till Blåbären på teater, som Blåbärsbarnen själv uppträder i. Onsdagen den 14.2 har Hallonen bjudit in oss på vändagsfest till sig. Vecka 9 är det dags för sportlov och då kan det se lite annorlunda ut hos oss den veckan, men mera info kommer närmare.

Hälsningar Johanna och Martina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *