Hjortronens november

HJORTRONENS NOVEMBER 2014

 

Värst vad tiden går snabbt, ca 2 veckor till och så har vi november här!!

Före det en liten tillbakablick på det som har hänt: Vi hade, tillsammans med några andra av de andra dagisgrupperna, Snabbfot- evenemanget. Det blev en aktiv och motionsfylld förmiddag i Pyynikki, där alla trivdes och hade roligt.

Vårt tema har varit Finland, Norden och Europa. Barnen har berättat vilka länder de besökt, och hurdant det var där. Vi har bläddrat i kartboken och bekantat oss med var de olika länderna finns. Naturhändelser har vi följt med under våra promenader i Pyynikkiskogen, och djuren stod ack, så stilla i det Naturvetenskapliga muséet i Vapriikki. Barnen var väldigt intresserade av allt det de såg…och att” krypa under Tammerforsen var det bästa!” tyckte många.

Smågruppsverksamheten har rullat vidare: Lila flickorna har haft drama; de har hittat på egna sagor och gjort teater av dem, dramatiserat olika känslor och funderat på hur det känns och hur man kan visa då man är glad, ledsen, osv.

Rörelse: Vi har haft motions bana i Pyynikki (blåa gruppen). Där kollade vi över vilka muskler vi har i kroppen och hur tränar vi dem. Även olika lekar har lekts såsom bläckfisken, banantafatt och brännboll.

I sång/musik har gröna gruppen haft skoj/lekar till barnens cd:n, fredagen den 31.10 får den blåa gruppen ta med en egen cd – skiva ( all sorts musik/språk godkänns ). Vi har sjungit på samlingarna Imse vimse spindel på svenska, finska, engelska och norska (barnens önskemål) och för att ni också kan sjunga med där hemma får ni här orden på norska (barnens favorit).

Lille Petter Edderkopp han klatret på min hatt

Så begynte det å regne og Petter ned han datt

Så kom solen og skinte på min hatt

Da ble det liv i Petterkopp som klatret på min hatt.

Allt detta utöver den” vanliga dagisverksamheten” i oktober… och mycket ska hända också i november: Novembertemat är KONST. Då kommer vi att måla med olika tekniker, pyssla med gips och besöka mumin museet, staty promenad, eventuellt Pyynikin linna.

VIKTIGA DATUM:

3.11                          kl. 9.30 Teaterdags!

Teater Taimine; ”Herr Glad” i samskolans festsal

6.11                          Svenska Dagen- maskerad+ knytkalas

Fri klädsel

Gemensam sångstund i Mariasalen kl. 9.00

7.11                          Farsdagsfrukost kl. 7.45- 8.45

Papporna Hjärtligt Välkomna!

10.11                       Lilaflickorna besöker Mumin muséet

12.11                       Gröna gruppen besöker Mumin muséet

13.11                       Blåagruppen besöker Mumin muséet

17.11                       Fotografering (måndag) Vi ber om ursäkt men vi har tidigare satt den 18.11 på vår dörr men har fått ändra dag. Hoppas det inte ställer till problem för er.

OBS!!

Från och med den 10.11 kommer daghemmet att öppna kl. 07.15 på mornarna istället för kl. 07.00!

 

Detta om detta denna gång, mera information finns på vår anslagstavla och dörr i tamburen, kom ihåg att kolla…

Med önskan om en skön och mysig höst

Annika, Evelina & Camilla