Hjortronens november

Äntligen har vi fått flytta in i våra nya utrymmen! Tillsammans har vi undersökt alla skrymslen och vrår och funderat på var alla lekstationer skall vara.

 

Den rymliga tamburen ger möjlighet för på- och avklädning i lugn och ro och nu tycks barnens saker hållas bättre på den egna platsen. Hallen använder vi även som lekutrymme, så lämna skorna på våt-tamburssidan, tack. Det finns skoöverdrag i en korg, ifall man hellre använder dessa.

 

Av vana från de gamla utrymmena, glöms tofflor lätt bort. Vi önskar att ni kontrollerar att barnen tar tofflor/ mockasiner eller dyl på sig på morgonen när ni kommer. Vi har fått ett härligt kudd-rum, där det hoppas och busas. Tofflor är ett måste för att det inte skall hända olyckor!

 

I verksamheten har vi under hösten haft 2 teman: ”Jag+ Du=Vi” och nu senast ”Vi i närmiljön”. Nu vidgar vi våra vyer och beger oss ut i vid världen med tema ”Vi i världen”. Vi inledde temat på FN-dagen, då vi talade om bl.a. jorden och länder.

Vi har påbörjat en dokumentationsvägg i ett av våra lekrum. Tanken är att vi tillsammans med barnen dokumenterar i verksamheten och då kan reflektera över saker vi undersökt och lärt. Ni får gärna komma in och ta en titt på väggen ibland. Meningen är att öppna diskussion med barnen om pågående verksamhet.

 

Några datum att lägga på minnet:

 

6.11     Hela daghemmets svenska dagenfest. Samtidigt har vi en mindre invigningsfest av de nya-gamla utrymmena, för barnen.

7.11     Musikkonsert ”Robin Hund” i SST (Samskolan) festsal kl. 10.

9.11     Tora Bellas Magi Show kl. 10, i Metso bibliotek.

12.11    Farsdagskaffe på gården kl. 15-16:30. Hjärtligt välkomna! (ifall pappa inte har möjlighet att komma, får man gärna ha en ställföreträdare – viktigast är att alla barn får delta!

26.11   Fotografering ca kl. 10.30

27.11   Heldagsutflykt till Korento naturskola i Terälahti – skild info kommer närmare J

 

I våra nya utrymmen samarbetar vi dagligen med vår granngrupp, Hallonen. När vi har

”valfri lek” rör sig barnen i hela våningen och har fler valmöjligheter. Efter bara en

vecka kan vi konstatera att detta fungerar mycket bra J

 

Marita, Hanna, Anki, Jonna och Alice