Hjortronens augusti

Hej alla Hjortron föräldrar!

Nu är det dags för första månadsbrevet. Vi som tar hand om era söta barn heter Tarja (blåa tanten), Annika (gröna tanten) och Petri (lila mannen). Era barn är alltså delade i tre grupper, blåa, gröna och lila. Föräldrar samtalen har vi på hösten och våren. På anslagstavlan kan ni se all information, där finns veckoschema, dagsschema, gruppindelningen, veckans lunch och veckans program.

Vi har tyvärr inga hyllor, bara krokar för kläderna, så barnen får lägga sina vantar och mössor i ärmen, eller i en liten tygväska. Korgarna är till för extra kläder. Regnkläderna finns på toaletterna på krokar med namn, gummistövlarna förvaras på hyllorna i skåpet som är till vänster om tamburen där ni kommer in.

Om ni kommer ihåg så gör gärna ett N på närvarolistan när ni kommer till dagis och ett – när barnet går hem, ifall vi är inne, Närvarolistan är också en brandlista och viktig med tanke på eventuella situationer då vi måste få ut barnen tryggt.

Barnen får gärna ha egen färgläggnings/uppgiftshäften/egna pennor med till dagis om de vill och dessa klassas inte som en leksak J

Barnen har egna muggar med namn, barnen får dricka vatten vid behov, vi tar också muggarna ut när det är varmt och har vatten i en termosflaska.

Hela daghemmet har en plan för småbarnsfostran som vi följer och naturligtvis en individuell plan för varje barn.
Vi har en veckoplan och två dagsscheman, en för jämna veckor och en för ojämna veckor.
Vi har hittills besökt olika parker, bekantat oss med varandra, lärt oss dagens rutiner, plockat blåbär och pysslat både tavlor till leksaksfickorna samt blåbärsris.

LEKSAKSDAGEN är varje torsdag!

Barnen har en egen ficka där de kan förvara sin leksak/gosedjur.

Märk gärna kläderna även om barnen och vi känner till vems kläder är, finns det likadana vantar, strumpbyxor, läggnings etc.

Vi har en burk som vi fyller med ärter varje dag för att sporra barnen till att använda så mycket svenska som möjligt, när burken är full är det dags för någonting roligt t.ex. film eller maskerad, som vi har på torsdag.
Språket är en väldigt viktig del i vår verksamhet, vi stöder den så gott vi kan och ni stöder den så gott ni kan, huvudsaken är att barnen skall språkmässigt klara sig i Svenska samskolan i Tammerfors.

VÄLKOMMEN PÅ FÖRÄLDRAKVÄLL ONSDAGEN DEN 2.SEPTEMBER KLO.16.30-17.30.

Med soliga och goda samarbetshälsningar: Tarja, Petri och Annika.