Hjortronens aprilbrev

Hjortronens månadsbrev April 2014

Om vintern sover blommor små

och skogens träd så tysta stå.

När vårens sol så rund går upp

då öppnas glad varje knopp.

Vårsolens varma strålar börjar sakta men säkert att värma våra frusna kroppar. (Ok, ett lite bakslag med snö igen men det glömmer vi 🙂 )

Vad passar då bättre än att prata om vår kropp och hälsa som månadens tema. Vad händer i/med vår kropp och vad finns i den? och varför måste vi sova och äta? Det är frågor vi bl.a. kommer att ställa oss.

Vi kommer också att laga vår egen lunch så barnen får vara delaktiga i hur mat lagas och så smakar det ju alltid bättre med egen lagad mat ;). Vår meny kommer att bestå av:

potatismos och köttbullar

varma grönsaker och sallad.

April är ju påskens månad och på agendan står påskpyssel och påskbasar.

Också ett samarbete med hallongruppen träder i kraft denna månad. Varje fredag träffas de blivande förskolebarnen från respektive grupp för att umgås. Vi leker tillsammans på dagis eller besöker parker.

Smågrupperna rullar på som vanligt med rörelse och teater.

I sång och musik har vi skivråd, gröna har haft, OBS! BLÅA gruppens barn får ha med en cd skiva på MÅNDAGEN den. 31.mars. RÖDA gruppens skivråd blir på måndag. den 14.april. Vi ger poäng till varje låt och dansar till musiken. Vi fortsätter också med klassisk musik, spelar på instrument och sjunger :).

VIKTIGA DATUM I APRIL:

  • 1.4   Vi besöker Lilla 2;ans park (Pikku kakkosen puisto) + elverket.
  • 4.4   Blivande förskolebarnen samarbetar med Hallonen.
  • 15.4  Dagisets påskbasar i Mariasalen kl. 11-13, välkommen!
  • 23.4  Blåa gruppen lagar mat.
  • 24.4  Röda gruppen lagar mat.
  • 25.4  Gröna gruppen lagar mat.
  • 30.4 har vi på Hjortronen första maj maskerad. Man får då klä ut sig i valfri klädsel. Mer info om det senare i april.

Någon gång kan det hända att det inte finns någon morgontur på hjortronen, då får barnen vara hos hallonen tills någon personal kommer. Vi meddelar detta med en notis på väggen uppe på avdelningen så tänk på att helst inte skicka era barn ensamma på mornarna.

Vårliga hälsningar

Evelina, Jonna och Annika.