Hallonens mars

HALLONENS MÅNADSBREV

MARS 2018

 

Tiden rusar iväg och det är redan dags för sportlov i skolorna. Till sportlovet slår vi ihop barngrupper och några av oss pedagoger tar semester. Med oss hallon leker hjortronen och förskolan, i hallonens utrymmen. Av pedagogerna jobbar Elin (mån-tors), Tarja (hjortron mån-tis), Saija (hjortron mån-fre), Johanna (Jordgubbarna ons) och Minna (hjortron tors-fre).

 

Nu har vi haft leksaksdag ”varje dag” under 2 månader och vi har samlat kunskap om barnens intressen och deras lekar. From nästa vecka (sportlovsveckan) har vi ingen leksaksdag, dvs. vi lämnar egna leksaker hemma helt och hållet. Till vilan får man gärna ta med en mjuk sov-kompis/ ett gosedjur. Under våren kommer vi att ha temadagar då barnen får ta med egna leksaker, men detta återkommer vi till när det blir aktuellt.

 

Måndagen den 19 mars är det jämställdhetsdagen. Under den följande veckan kommer vi att ha tema ”Alla är lika olika- men ändå lika värda”.

 

Daghemmets traditionella påskbasar hålls tisdagen den 27 mars. Hallongruppen kommer då att ha en utedag, för att lösgöra utrymmen till basaren. När förberedelserna är klara, så återkommer vi med mer info. I nuläget vet vi endast att utflykten är kl. 8:30-15:00, att vi kommer att åka med buss och ha med egen matsäck.

 

Vi fortsätter med skridskoåkning och tema media och OS i våra smågrupper. Snällkojan och Mulle skogen blir aktuellt, så följ med i Päikky – där meddelas om eventuella utflykter till närmiljön.

 

Soliga hälsningar

Elin, Kirsi och Hanna