Hallonens februari 2018

MÅNADSBREV FEBRUARI 2018

Hälsningar från en härlig mor- och farföräldrars dag : Jättekul att så många hade möjlighet att delta – för barnen var detta en oförglömlig förmiddag!

Skridskosäsongen har äntligen kommit igång. Barnen har varit väldigt ivriga och de blir bättre och bättre på att åka för varje gång. Vi övar att ramla rätt och att komma upp själv när vi fallit. De barn som redan kan grunderna i skrinning fungerar som hjälplärare. Vi har också börjat med korta och enkla lekar på isen. Skridskoåkningen fortsätter vi med så länge det finns is att åka på. Vi försöker att hålla torsdag och fredag som skridskodagar. Ni får gärna ta med skridskorna varje torsdag och lämna dem på dagis till fredagen. Över helgen önskar vi att ni tar hem dem för de tar mycket plats i hallen och det gör det svårt att städa. :

Utöver skridskoåkningen så kommer vi i februari att inleda vår-temat – ”KULTUR I VÅR NÄRMILJÖ OCH VARDAG”. Inom detta kommer vi behandla äpplen, fåglar och snöbollar från vårt träd : samt ta in aktuella händelser ur barnens vardag. Vi börjar med att bygga upp vår egen olympiaby, bekanta oss med OS-grenar och ha eget OS. Till kulturtemat hör också mediefostran som kommer att vara aktuellt under våren.

Vår prövotid för ”leksaksdag varje dag” har varit lyckad. Vi vill ännu poängtera att barnen inte måste ta med sig leksak hemifrån varje dag. Vi har inte mer traditionell leksakssamling. Vår tanke är att barnen får ta med leksak hemifrån om de känner att de behöver de i leken på dagis, dvs för att berika leken. Många av barnen har redan förstått detta och väljer ibland att ta med leksak och ibland att lämna den hemma.

Några datum att lägga på minnet:
” Utflyktsdag : mer info närmare!
14.2 Vi har bjudit in andra grupper från dagis på sångstund – KNYTKALAS : Ta med något att bjuda på!
” 22.2 ordnas Vinterjippo för hela familjen i Rosendal (hela dagis deltar) – mer information om detta kommer senare.
” V.9 sportlovsveckan – vi samarbetar med andra grupper och leker tillsammans med dem. Ni har väl märkt förfrågan om vårdbehov på sportlovet v.9! sista dagen att svara är 2.2.

Med soliga vinterhälsningar Elin, Kirsi och Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *