Hallonens augusti

Hallonens månadsbrev augusti 2017
Sommarlovet kom och gick och det är dags för nya äventyr på dagis. Hjärtligt välkomna alla nya hallonbarn och föräldrar.
Några praktiska saker som är bra att veta. Dagis öppnar kl. 7:30, om ni pga av arbete har behov av dagvård före kl. 7:30, ta kontakt med kansliet tel 050-5393234. Hallongruppen öppnar kl. 7:30, före 7:30 Rönnbären (under oss). Om det inte finns personal hos rönnbären (efter kl. 7:30) så samlas vi hos Blåbären, gruppen bredvid oss. Vi kommer att samarbeta aktivt med dem hela året.
Vi mjukstartar terminen med att lära känna våra nya kompisar och hitta en trygg dagsrutin. Bra kamratrelationer är något som vi värdesätter starkt och det leker och lär vi kring varje dag. Barnens delaktighet i alla former skall fungera som en utgångspunkt för dagisverksamheten, markerar vårt nya styrdokument, ”Grunderna för planen för småbarnspedagogiken”, som trätt i kraft 1.8.2017. Styrdokumentet är en norm och följs av alla daghem i hela Finland. Det kan ses som ett slags ”läroplan” för småbarnspedagogiken. Som köpservicedaghem följer vi även Tammerfors stads plan för småbarnspedagogiken (finns att läsa på stadens hemsidor). Daghemmets egen plan för småbarnspedagogiken redigeras under höstterminen.
För att vardagen skall vara smidig är det viktigt att ni märker barnens kläder, även skor och ytterkläder, med namn. Det är en utmaning att hitta sina egna gröna stövlar bland 6 par andra lika gröna. Ha också med en namnförsedd vattenflaska, att ta med på små utflykter och sportevenemang.
Som viktigaste kommunikationsmedel, efter den personliga kontakten, mellan dagis och hem använder vi ”Päikky”programmet. I ”päikky” meddelar vi om kommande evenemang och jippon. I månadsbrevet kommer info om program som är planerat långt i förväg, i ”päikky” informeras om program med kort varsel. I och med vår nya ”läroplan” kommer verksamheten att basera sig ännu mer på barnens intressen och beslut angående evenemang kommer därför med kortare förvarning. Följ med i ”päikky”, så att ni vet vad som händer på dagis. Vi önskar att ni planerar barnens vårdtider och skriver in dem i ”Päikky” innan månadsskiftet. Detta för att vi skall kunna planera våra arbetstider efter när behovet av oss pedagoger är störst. Tiderna går att justera vid behov, men vi vill att alla försöker planera i förväg.
Några datum att lägga på minnet:
• Vid månadsskiftet augusti-september har vi föräldramöte – datum beslutas och meddelas senast 14.8.
• måndag 1.10 åker hela gruppen på heldagsutflykt till Terälahti naturskola. Mer info kommer närmare.
Varje dag kl. 9:15 kommer vi att ha ett ”morgonmöte för stora och små”, dvs en samling som alla Hallonbarn och -pedagoger deltar i. På mötet går vi igenom dagens program, funderar på om någon kompis inte är på plats idag samt sjunger eller ramsar tillsammans. För gemenskapens skull så önskar vi att alla barn är på plats vid morgonmötet, kom gärna till kl. 9 ☺.
Har ni frågor eller tankar kring verksamheten eller barnens vardag, tveka inte att ta upp dem med oss. Vi önskar att samarbetet mellan oss skall vara öppet och smidigt ☺ Hos hallonen har vi alltid dörren öppen för besök och ni får när som helt komma med och bekanta er med vår vardag här på dagis. Om ni har idéer på samarbete, så tar vi gärna emot dem. Under tidigare år har grupper bla besökt arbetsplatser och bekantat sig med olika kulturer. Alla förslag är välkomna!

Gun, Kirsi och Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *