förskolans september

Förskolans föräldrabrev september 2016
Förskolan har fått en bra start och vi har varit tillsammans alla 27 och lärt känna varandra och vi har också börjat på i våra smågrupper.
Denna vecka, 35, är det Tranbärens tur att ha utevecka. Minns ryggsäck, sittunderlag och ett litet mellanmål (frukt, smörgås eller annat passande). Lämpliga utekläder också!
Lingonen har innevecka och är inne på förmiddagen och är istället ute mellan kl.11.30-14.00. Då behövs också lämpliga kläder, men inget mellanmål.
Vänligen kontrollera era barns hyllor, pga utrymmesbrist behövs endast en omgång med byteskläder, annars har vi fullt med kläder i hallen. Kläderna ska även ha namn i så att det är lätt att veta vems de är, t ex då de tas ur torkskåpet och ska hitta till rätt hylla igen.
Ta inte heller med egna leksaker och penaler till förskolan.
Denna veckas onsdag, 31.8, börjar vi gå till skolan i våra smågrupper. Vi lånar ett klassrum där och får arbeta med veckans bokstav i vår nya bok, Fikonfnatt. Inga egna penaler tas med, vi har pennor i skolan. På onsdag hålls också en Gårdsfesten på dagisgården som vi är med på. Det blir musik, dans, såpbubblor och lek.
Onsdagen den 7.9 kl.10.00 går vi och ser Cirkus Finlandia. Daghemmet bjuder på detta.
På fredagar går hela gruppen till Pyynikki sportplanen och sportar/leker,då får man alltid ta med eget mellanmål om man vill (om man inte har får man knäckebröd).
Hoppas att så många som möjligt av er deltog i Päikky skolningen, vårt nya system då vi loggar in era barn via telefonen.
Hälsningar Monica, Lena, Milla, Eline