Blåbärens oktober

Blåbärens månadsbrev oktober 2017

Så var den färggranna hösten här och vi har fått njuta av det sköna, rätt varma vädret.. Vårt tema, ”Jag och min familj” har vi arbetat på genom att rita människofigurer, funderat på vad som finns inne i kroppen och bl.a. morotens rutt genom kroppen. Vi har också pratat om känslor och funderat på vad gör oss t.ex. glada eller arga. Det visade sig att väldigt många Blåbärsbarn blir jätte glada av att få leka med mamma/ pappa/ syster/ bror…

*Tema-arbetet kommer att fortsätta med familjen. Vi kommer att skapa en Blåbärsstad där vi alla bor och därför skulle vi behöva bilder på barnens familjemedlemmar. Bilderna kommer att klippas och limmas, så tänk på det då ni väljer dem.

*Nu börjar det vara dags för föräldrasamtal. En bokningslista kommer att hängas upp på anslagstavlan i tamburen. Titta om ni hittar en lämplig tid och kontakta oss ifall ni behöver en” skräddarsydd tid”

*Helge- skogen…de mycket efterfrågade naturutflykterna till Pyynikki med en liten matsäck på ryggen och glatt humör…nu är de äntligen här:
fredagarna 6.10 och 13.10 samt torsdagen 26.10. Vi återvänder till dagiset vid lunchdags, så matsäcken behöver inte vara stor…ett litet mellanmål och en liten dricka räcker bra.

* Vi samlar in 5€/ barn för xylitolpastillerna.

*De kyligare dagarna kommer, förr eller senare, tyvärr.. Vi är mycket ute vare sig det regnar eller skiner och barnen bör ha ändamålsenliga kläder, ”kläder enligt väder”. Kom ihåg att skriva namn i dem… och i alla andra kläderna lika så.

*V. 41 Sagans vecka, sagan i fokus. Barnen får ta sina svenskspråkiga favoritböcker med sig till dagiset. Vi kommer att läsa dem åt hela gruppen. Vi släpper kreativiteten loss, bearbetar sagor och hittar på även egna sagor.

*V. 42 Skolans höstlov. De barn som har behov av dagvård kommer att vara i sammansatta grupper. Mera information om detta senare…

27.10 Maskerad

Med sköna hösthälsningar; Linda Riikka Jonna & Camilla