Blåbärens november

Blåbärens månadsbrev november 2017
Hej!
November månad är snart här med sina första, vackra frostdagar. Om vi har tur kanske vi får lite snö också! Vi ber er alla kolla igenom barnens kläder, fleece- och yllekläder behövs och yllesockor värmer så trevligt den lilla foten. Kanske t.o.m en varmare overall kommar snart på fråga. Vi ber er sätta namn i kläderna och skorna, det underlättar vårt arbete. Tack!
Vi har kommit igång med föräldrakvarterna, ännu finns det tider att reservera. Den nya läroplanen vi följer är indelad i fem stora delar: Jag och min gemenskap, Jag växer, rör på mig och utvecklas, Mina många uttrycksformer, Språkets rika värld och Jag utforskar min omgivning. I början av verksamhetsåret har vi jobbat med vår gemenskap och fr.o.m nu övergår vi till Jag växer, rör på mig och utvecklas. Som ni också säkert har märkt så har vi väldigt duktiga barn i vår grupp och självständigare blir de för varje dag som går. Övning ger färdighet!
Blåbären har hittat en vängrupp i kvarteret brevid, Pikku Tutkija Ryhmis, som vi kommer att samarbeta med genom verksamhetsåret. Vi har bjudit in dem till vår avdelning 6.11 för att fira Svenska dagen med oss.
Vi tar ibruk bok-kassarna i tamburen. Det är väldigt viktigt att läsa högt för sina barn, barnens ordförråd växer enormt. Bok-kassarna får ni alla låna ut, en vecka i gången kanske är en passlig tid. Skriv ert namn och nummern på kassen ni lånar och skriv också när ni returnerar den. Mysiga, kramgoa sagostunder åt er allihopa!

Andra viktiga datum och händelser under november månad:
– torsdagen 9.11 kl. 8.00-9.00 är papporna välkomna på farsdagsfrukost.
måndagen 13.11 börjar närvårdarstuderande Carita Olsio-Kujanpää sin en månads praktiktid på Blåbären. Samma dag är det sagostund i biblioteket för våra större blåbärsbarn.
– 27-28.11 FOTOGRAFERING Vi meddelar exakta tiden närmare.
– onsdagen 29.11 kl. 15-15.45 har vi reserverat tid på Lasten kulttuurikeskus Rulla, där kommer vi att besöka Metsänpeitto utställningen.

Via Päikky skickar vi information åt er om det uppkommer nå fler viktiga datum. Om ni har nånting på hjärtat är det bara och rycka oss i ärmen tex. i tamburen, vi lyssnar och diskuterar gärna.

Med vänlig hälsning: Camilla, Riikka och Linda