Blåbärens februari 2018

Blåbärens månadsbrev – februari 2018

Hej!

Vi har kommit långt in i januari och dagarna har blivit längre, dvs. det finns dagar då vi njuter av solsken också! Jippiiiiiii!

Som VASU område har vi MINA MÅNGA UTTRYCKSFORMER. Som mål ha vi att stödja utvecklingen av barnens musikaliska, visuella, verbala och kroppsliga uttrycksförmåga.
Vi har sjungit mycket, pratat on rytmer och bekantat oss med instrument och ljuden som de åstadkommer.
Vi ritar, målar och pysslar och just nu har vi kommit igång med vårt drama- projekt. Vi jobbar med tre olika skådespel/framförande och torsdagen 1.2. har vi bjudit in Jordgubbarna/ Smultronen som publik. Vi hoppas på lyckade framföranden och att barnen skall känna glädje över att skapa tillsammans och över att lyckas i ett framförande!

Speciellt roligt är att flera av våra barn har syskon på ”småttornas” avdelning.

Alla hjärtans dag firar vi med vår vängrupp Pikku Tutkijat. Som plan har vi att åka peffisar på Pyynikki onsdagen 14.2. Fastlagsbulle och varm saft smakar säkert gott i backen också!

Vi har tänkt fortsätta med skridskoåkning så länge det finns snö och is. Alla barn som är villiga att pröva på att åka (och har skridskor och hjälm) kommer säkert att hinna med och öva under vinterns lopp.

Vi påminner er föräldrar om att hämta en pärm med plastfickor hit till Blåbärens avdelning. I pärmen samlar vi ert barns pyssel, fotografier och andra minnen som barnen får ta med sig hem när verksamhetsåret tar slut.

Vinterjippo på Pyynikki för hela familjen har vi 22.2.

Nu koncentrerar vi oss på att njuta av soliga dagar, snö, kälke-åk och allt annat roligt som tillhör vintern!

Mvh Camilla, Riikka och Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *