BLÅBÄRENS augusti 2019

Hej alla Blåbärs föräldrar!

Vi pedagoger på Blåbären, Carita, Linda och Jonna önskar era barn hjärtligt välkomna till Blåbären.  Vi hoppas på ett bra och öppet samarbete med er föräldrar. För att göra dagisstarten så smidig som möjlig, ber vi er att fylla i frågeformuläret med frågor, som hjälper oss att lära känna ert barn. Frågeformuläret hittar ni i barnets hylla.

Detta är årets första månadsbrev.  Månadsbreven kommer att innehålla aktuell information om Blåbärens verksamhet, Nytt månadsbrev dyker upp vid månadsskiftet. Det finns att läsa på daghemmets hemsida samt på Blåbärens vägg i tamburen Övrig information meddelas via Päikky, så det lönar sig att ha en aktiv koll på Päikky.

I augusti satsar vi på att bekanta oss med varandra och dagis. Vi leker och sjunger tillsammans. Vi lär oss känna varandra på ett roligt och tryggt sätt.  Så småningom blir vi bekanta med Blåbärens rutiner och utrymmen.

För att barnen skall känna sig hemma på vilan, önskar vi att barnen har med sig eget påslakan och örngott. Underlakan bjuder vi på. Detta för att barnen skall ha något eget och bekant att krypa in i vid vilan.  Vid månadsskiftet skickar vi sängkläderna hem för tvätt. Ta med en kasse som vi kan packa byket i.

Vår gård är nyrenoverad och lockar till lek med ny gräsmatta och lekstuga.  Barnen behöver med sig ute kläder enligt väder, dvs .hämta gärna gallonkläder och gummistövlar färdigt. Vi byter till utebyxor när vi går ut. Reservkläder är också bra att komma ihåg.

Vi ber er  också hämta en pärm (med tio plastfickor) åt ert barn till daghemmet. Den kommer att användas för att dokumentera barnets vardag och samla olika  teckningar och pyssel etc. Barnen får pärmen hem på våren.

Lite info om Päikky:
– Fyll i vårdtiden; närvaro och frånvaro för varje månad. Kom ihåg att göra det minst 5 dagar innan månadsskiftet,.
– Kontrollera att er lista på reservhämtare är uppdaterad. De personer som finns med på listan får hämta barnet. Ett skriftligt tillstånd, helst ett meddelande via Päikky, behövs ifall någon annan hämtar barnet.

 

Viktiga datum:

25 .9 kl. 17:30-ca 19Välkommen på föräldrakväll

Hälsningar, Carita, Linda och Jonna