Blåbärens april 2018

Blåbärens månadsbrev, april 2018

Hej på er!

Vi var med barnen i Helgeskogen och diskuterade naturen under vintern, vårvintern och våren. Sökte efter olika tecken på vår, lyssnade till fågelsång osv.
Visst börjar det kännas som om våren äntligen är här, det är sista veckorna vi får njuta av snön. Dagarna håller på att bli varmare, och solen skiner för det mesta.

Detta betyder dock inte att marken är varm så, snälla, se till att förse era barn med fleece-/ylle-/mellankläder ett tag till ännu! Kolla också att regnkläderna finns på dagis och är i rätt storlek. Även stövlar behövs här under våren.

Vi fortsätter med att sätta fokus på lär området Språkens rika värld. Varje vecka går vi med en grupp av barn till biblioteket, genom lek i smågrupper bearbetar vi området och språkstödsgrupperna samlas en gång per vecka. Småbarnspedagogiken har som uppgift att stödja utvecklingen av barnens språkliga kunskaper och färdigheter samt deras språkliga identiteter.

Vi kommer att jobba med att förstärka varje barns jag-bild och lära oss att se våra starka sidor genom att göra en POSITIV MINDMAPP. Till detta behöver vi lite hjälp av er föräldrar också, men vi återkommer till det senare.

Vårens VASU-samtal börjar under april månad, efter påsk sätter vi upp en lista på dörren var ni kan reservera en passande tid åt er.

Fredagen 27.4, har vi Valborgsmaskerad.

Några datum att skriva in i kalendern:

18.5 Daghemmets vårutflykt kommer i år att ta oss till Kiviniitty hemdjursgård i Sastamala.

24.5 Daghemmets vårfest kl. 17-18

Ha en skön väntan på vår!

Mvh, Camilla, Riikka och Linda